Maatschappelijke activiteiten

Om bij te dragen aan de samenleving zal Moskee “Ennour” de volgende activiteiten organiseren:

 • Samenwerking met andere organisatie. Om de effectiviteit van de activiteiten te vergroten, zal Moskee “Ennour” bereid zijn om met andere organisaties samen te werken.
 • Voorlichtingsbijeenkomsten: Onder de mom van “onbekend maakt onbemind’ zal door Moskee “Ennour” nog meer voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd. De groepen waar wij voorlichtingen aan gaan geven variëren van scholen, kerkgemeenschappen tot buurtbewoners en andere maatschappelijke organisaties.
 • Themabijeenkomsten: Van tijd tot tijd organiseert Moskee “Ennour” bijeenkomsten over thema’s die actueel zijn. Wij trachtten verschillende bijeenkomsten te organiseren over verzekeringen, gezondheid en het onderwijssysteem. Daarbij worden gastsprekers uitgenodigd om duidelijkheid te verschaffen. De volgende thema’s zullen tevens zeker aan de orde komen: Arbeid, sociale zekerheid, onderwijs en opvoeding, huisvesting, gezondheidszorg en welzijn, overheidsbeleid rond minderheden, taken van politie en justitie, media en informatie, peuterspeelzaal, rechtshulp. CWI, bibliotheek.
 • Inloopavonden: Het openstellen van de toekomstige ruimte voor jongeren om samen te komen. Nu zie je geregeld dat jongeren geen plek hebben om samen te komen en dan buiten rond hangen. Door middel van inloopavonden proberen we de jongeren binnenshuis te krijgen, en op deze manier de overlast van hangende jongeren tegen te gaan. Met nog veel meer enthousiasme en energie zullen we de komende periode werken in onze nieuw te realiseren activiteitencentrum ( wat cruciaal is voor de functionaliteit en de rol van de Moskee “Ennour” ) aan de integratie van moslims in Nijkerk. Hoewel het op bepaalde momenten veel vergt van de vrijwilligers die in het bestuur zitten.

Social Media en RSS Feed

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van updates, activiteiten en nieuwtjes, meld je aan voor onze nieuwsbrief:
 

  Ramadan 2024

  Start op 11 maart om 7:02 uur in de ochtend. Vanaf dit moment duurt dit nog:

  Dag(en)

  :

  Uur(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)

  Route

  Bekijk de route naar Moskee Ennour aan de Tolhuislaan 22 in Nijkerk

  Moskee Ennour Nijkerk